Tapahtumat

Optimi ja erityisesti sen tapahtumatiimi järjestää jäsenilleen vauhdikasta ja virkistävää vapaa-ajan toimintaa. Pyrimme vuosi vuodelta parantamaan, laajentamaan ja monipuolistamaan tapahtumavalikoimaamme. Perinteisiksi tapahtumiksi ovat muodostuneet tapahtumat, jotka herättävät paljon kiinnostusta niin meidän omien opiskelijoiden, kuin myös muiden ainejärjestöjen opiskelijoiden keskuudessa. Tällaisia tapahtumia ovat erilaiset bileet, hienommat juhlat ja urheilutapahtumat. Näistä löytyy pientä listaa alempaa sivulta.
 
Pyrimme kuitenkin joka vuosi tuomaan tapahtumavalikoimaan uusia tapahtumia ja retkiä. Viime aikoina painopiste on ollut alkoholittomien tapahtumien lisäämisessä ja myös siinä, että tekisimme enemmän yhteistyötä muiden ainejärjestöjen kanssa. Yhteistyötä teemme tällä hetkellä muiden Itä-Suomen yliopiston oppilaskunnan ja yliopiston ainejärjestöjen kanssa, sekä Joensuun ammattikorkeakoulun kanssa. Lisäksi yhteisiä tapahtumia ja retkiä toteutamme eri kylteri-ainejärjestöjen kanssa ympäri Suomen.

Meidän tehtävämme on järjestää hauskoja, viihdyttäviä ja rentouttavia tapahtumia kaikille opiskelijoille. Mikäli siis keksit uusia tapahtumia tai tapoja millä voisimme kehittää nykyisiä tapahtumia, otathan rohkeasti yhteyttä Optimin hallitukseen tai tiimeihin, niin osaamme parantaa toimintaamme ja tapahtumatarjontaamme parempaan suuntaan.
 
Kevätkauden avajaiset

Kevätkauden avajaiset ovat Optimi ry:n kevään ensimmäinen yhteinen tapahtuma. Tarkoituksena on kokoontua porukalla yhteen pitkän joululoman jälkeen ja vaihtaa kuulumiset. Yleensä tapahtumassa on ollut aluksi yhteistä ulkoilua ja ulkoilun jälkeen on jatkettu sisätiloihin saunomisen ja yhteisen illanvieton merkeissä.
 
Ystävänpäivä kahvittelu

Perinteinen kahvittelu tapahtuu yliopistolla Auroralla. Tarjolla on kahvia ja makeaa jaossa kaikille Auroralla liikkuville.
  
Vappuviikko

Vappu on opiskelijoiden yksi suurimmista juhlista. Opiskelijat ympäri Joensuuta juhlivat vappua usean päivän ajan ja Optimi tarjoaa monipuolisia tapahtumia koko vappuviikon ajan. Perinteeksi on muodostunut urheilu- ja kilpailutapahtumia, saunailtoja, sitsit ja perinteisiä bileitä. Vappuviikolla tehdään paljon yhteistyötä muiden ainejärjestöjen kanssa ja monet tapahtumat ovatkin poikkitieteellisiä. Vappuviikko huipentuu vappuaattona pidettäviin suuriin bileisiin, jotka alkavat heti aamulla ja jatkuvat läpi yön!
 
Kamppailupäivä

Kamppailupäivänä kilpaillaan Judicaa vastaan vaihtelevissa lajeissa ympäri Joensuuta. Viime vuonna lajeina olivat jalkapallo, koripallo ja kirkkovenesoutu. Päivän hyvähenkisen kisailun jälkeen Optimi ja Judica ovat kokoontuneet saunatiloihin palkintojen jakoon ja viettämään iltaa yhdessä.
 
Haalarikaste

Haalarikaste on tapahtuma, jossa ensimmäisen vuoden opiskelijat (mäyrät) pääsevät vannomaan valan Optimille ja kastavat Optimin oranssit haalarit. Tapahtuma alkaa ulkona järjestettävillä leikkimielisillä kilpailuilla ja kastajaisten jälkeen ollaan suunnattu saunatiloihin jatkamaan iltaa.
 
Ilosaarirock -tapaaminen

Ilosaarirock-festareiden aikana järjestettävä vapaamuotoinen tapaaminen on järjestetty picnic- tyylisesti lähellä festarialuetta. Tapaamisen aikana opiskelijakaverit pääsevät vaihtamaan kesän kuulumisia, jonka jälkeen on lähdetty yhdessä nauttimaan Ilosaarirockista.
 
Cuxifuxia

Cuxifuxia järjestetään ensimmäisen opiskelupäivän päätteeksi Viihdemaailma Ilonassa. Viihdemaailma Ilona täyttyy eri alojen opiskelijoista ja poikkitieteellinen bailaaminen jatkuu kaupungilla aina aamuun asti.
 
Beer Pong Tournament

Beer Pong Tournament järjestetään Viihdemaailma Ilonassa yhteistyössä Tombolon (maantieteen, yhteiskuntamaantieteen sekä ympäristöpolitiikan ja -oikeuden opiskelijoiden ainejärjestö) kanssa. Turnauksessa kymmenet 2-4 hengen joukkueet kilpailevat Joensuun Beer Pong mestaruudesta.
 
Pikkujoulut

Joulun alla vietämme railakkaan pikkujoulukauden, jonka kruunaa mäyriemme järjestämät pikkujoulut. Iltaa on vietetty yhdessä mäyrien järjestämän ohjelman ja tarjoiltavien parissa. Lisäksi usein olemme saaneet myös vieraita aina Korvatunturilta asti.
 
(English)

Optimi, and especially its event team, organizes various eventful and refreshing free-time activities for its members. We aim to continuously improve our events and also offer different kind of new events. Some of our events have become a part of every student’s life here in Joensuu, and they attract much attention every year. These kinds of events include different kind of parties, more formal events and various sporting activities. You can find more info about these events on this page.      
                  
We aim to develop new kind of activities and trips every year. Recently our focus has been on non-alcoholic events and increased cooperation with other student associations. We cooperate with other student associations of the University of Eastern Finland and with the Joensuu University of Applied Sciences. In addition to that, we also organize events and trips with different economics student associations around Finland.                        
 
Our goal is to organize fun, entertaining and relaxing events for every student. So if you have any ideas for new kind of events or ways to improve our current one’s, please feel free to contact Optimi’s board or the event team so we can make our events even better!